Meistä

Satakunnan Oopperayhdistys ry – Sataoopperan tarina

Satakunnan Oopperayhdistys eli Sataooppera perustetiin 3.7.2018 Helsingissä. Yhdistyksen takana ovat oopperaa ja kulttuuria rakastavat toimeliaat satakuntalaiset. Yhdistyksemme toiminnan lähtökohtana on pystyä jatkamaan oopperan tekoa Porissa ja Satakunnassa. Tienviitoittajanamme toimi Porin Ooppera yli 40 vuoden ajan. 

Tavoitteenamme on tehdä Sataoopperasta satakuntalaisten oma ooppera, jossa erilaisissa teatteritaiteen tehtävissä voitaisiin hyödyntää mahdollisimman paljon paikallista osaamista. Tarjoamme oopperaelämyksiä matalalla kynnyksellä. Meidän tapahtumiin voit tulla juuri sellaisena kuin olet – ooppera voi olla sinulle aivan uusikin tuttavuus.

Haluamme olla tulevaisuudessa osa Suomen klassisen laulun työssäoppimisen kulttuuria tarjoamalla esiintymismahdollisuuksia myös opiskelijoille ja nuorille ammattilaisille. Järjestämme myös laulukursseja, joiden tarkoituksena on tarjota tasokasta opetusta niin laulun harrastajille kuin opiskelijoille – lapsia unohtamatta. Tahdomme koko sydämestämme olla klassisen laulumusiikin ja oopperataiteen tuottajia ja puolestapuhujia Satakunnassa.

Teemme yhteistyötä paikallisten toimijoiden kuten Porin Palmgren konservatorion ja Pori Sinfoniettan kanssa. Toimintaamme tukevat Satakunnan kulttuurirahasto ja Porin kaupunki. Mikäli olet kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme, ole rohkeasti yhteydessä ja keksitään jotakin uutta! 

Seuraa toimintaamme sosiaalisessa mediassa

Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa, niin saat tietää ensimmäisten joukossa uusista tapahtumista, tempauksista ja lippuarvonnoista. Löydät meidät Facebookista nimellä Satakunnan Oopperayhdistys ja Instagramista @sataooppera. Upean kuoromme löydät Instagramista @sataoopperankuoro. Muistathan myös käyttää tunnistetta #sataooppera!